Verzekering afsluiten

Huur, huis, appartement: heeft u een verzekering nodig voor uw garage?

Heeft u een garage? Of het nu gaat om een flatgebouw, een eengezinswoning of een gehuurde ruimte buiten uw hoofdverblijfplaats, de verzekeringskwestie doet zich voor. Is het verplicht? Wat dekt het? Wat als ik mijn garage niet kan verzekeren? Contre-expert incendie Antwoorden.
De rol van een verzekeringscorrector na een schadegeval: voorwaarden, werking en termijnen

Waterschade in uw huis?

Een inbraak? Een auto-ongeluk? Om door uw verzekering vergoed te worden, moet u eerst de geleden schade vaststellen. Daartoe kan de verzekeraar een beroep doen op de diensten van een deskundige. Is het systematisch om een expert te mandateren? Wat is zijn rol? Hoe lang duurt het? Het punt op de expert in verzekeringen tijdens een ramp.
Welke woonverzekering voor een gedeelde flat?

Binnenkort een kamergenoot? Naast de goede verstandhouding tussen de bewoners van de woning, houdt samenwonen ook in dat er een opstalverzekering moet worden afgesloten. Wie is hier verantwoordelijk voor? Zijn er specifieke voorwaarden voor gedeelde accommodatie? Antwoorden.
Woningverzekering en inbraak, diefstal: gedekte objecten en voorwaarden voor terugbetaling

Elke drie seconden wordt ingebroken. Of u nu eigenaar of huurder bent, u weet best wat gedekt wordt door de diefstalwaarborg in uw woonverzekering om zeker te zijn van een correcte vergoeding.

Hoe meld ik een schadeclaim?

Waterschade, brand of diefstal in huis? Dit zijn allemaal “gewone” schadegevallen in het leven van een verzekerde. Hoe rapporteer je ze aan je verzekeringsmaatschappij? Hoe krijg je compensatie? Hier volgt een overzicht van de stappen die moeten worden ondernomen in geval van een schadegeval.

Hoe kan ik mijn opstalverzekering overdragen of opzeggen als ik verhuis?

Wat moet ik doen met mijn opstalverzekering als ik verhuis? Of u nu een eigenaar of een huurder bent, hier zijn enkele verklaringen. Een persoonlijke tegenexpertise of aansprakelijkheidsverzekering, is een essentiële garantie. Wettelijke aansprakelijkheid is een essentiële garantie in het leven van een verzekerde: zij dekt hem in geval van schade die aan een derde wordt toegebracht. Het is altijd inbegrepen in een uitgebreide opstalverzekering. Details van deze specifieke verzekering.

Hoe kiest u een goede opstalverzekering?

De multi-risk woonhuisverzekering dekt de abonnee in geval van schade en neemt, indien hij verantwoordelijk is voor een schade, de schadeloosstelling van de slachtoffers op zich. Maar alvorens in te tekenen, is het noodzakelijk aandacht te besteden aan de uitsluitingen, de franchises en de terugbetalingsplafonds. Het hele punt.
Verzekering: verklaring van ramp vergemakkelijkt voor de slachtoffers van de overstromingen

Geconfronteerd met de overstromingen die talrijke  departementen hebben getroffen, met name in Tegenexpertise, hebben de verzekeraars zich ertoe verbonden de administratieve procedures voor de slachtoffers te vergemakkelijken. De regering van haar kant maakt een speciaal fonds vrij voor de slachtoffers van de overstromingen.

Tegenexpertise  haalt zijn aanbod van opstalverzekeringen boven. Het programma omvat een verbonden huis dat wordt beheerd vanaf een smartphone en aangepaste opties.
Een verhuurder kan een verzekering afsluiten voor rekening van de huurder

Bij gebreke van een door de huurder afgesloten verzekeringspolis voor de door hem bewoonde woning, heeft de verhuurder het recht in zijn plaats een polis af te sluiten. De premie, die dan door de huurder moet worden betaald, wordt elke maand tegelijk met de huur afgetrokken. Het bedrag kan door de verhuurder met 10% worden verhoogd.
Korte termijn verhuur: de eigenaar moet altijd zijn verzekeraar informeren

In een schriftelijk antwoord aan een senator raadt het Ministerie van Financiën elke verhuurder die zijn eigendom tegen betaling aan een toerist wil verhuren, zelfs voor een korte periode van een week, ten stelligste aan contact op te nemen met zijn verzekeraar. Een verlenging van de garantie kan voor de gegeven periode worden afgesloten.
De opstalverzekering van de huurder ter dekking van schadegevallen

Een huurverzekering is verplicht, op enkele uitzonderingen na, zoals gemeubileerde of seizoensgebonden accommodatie. Gedekte schade, bijkomende waarborgen, verhuizing… Tegenexpertise beantwoordt de vragen van de huurders.
Woonhuisverzekering: een praktische gids voor huurders

Wanneer u uw huurcontract tekent, zal uw verhuurder u vragen om een bewijs dat u verzekerd bent voor de woning die u gaat huren. Hoe sluit u deze verzekering af en wat dekt deze? Hier zijn wat verklaringen.